Afweerversterkende thymustherapie

Afweerversterkende thymustherapie

De thymusklier of zwezerik wordt wel ‘de dirigent van het afweersysteem’ genoemd. Het orgaan behoort tot het lymfesysteem en produceert allerlei stoffen die belangrijk zijn voor onze afweer. Met het ouder worden neemt de thymusklier echter in formaat en kracht af. Het gevolg is dat onze weerstand afneemt. Er worden bijvoorbeeld steeds minder witte bloedcellen aangemaakt die het lichaam nodig heeft bij het bestrijden van infecties. Uit onderzoek blijkt steeds duidelijker dat wij met een gezonde thymusklier die op volle kracht werkt, langer gezond blijven en minder snel verouderen. Door dierlijke celextracten van de thymus in te spuiten, krijgt de thymus de kans zichzelf te regenereren.

Wanneer kan thymusterapie worden gebruikt?

Thymustherapie is aan te bevelen bij aandoeningen die de afweer aantasten, zoals bij kanker gebeurt. Ook AIDS-patiënten kunnen er baat bij hebben. De therapie wordt eveneens bij gezonde mensen toegepast om het algehele verouderingsproces af te remmen.

De behandeling bestaat uit een injectie in de spier van bil of bovenbeen. Thymustherapie wordt vaak in combinatie met celtherapie toegepast.